Instruktioner

01.12.2017 15:23

Fråga gärna ! Det är grundläggande information. Vid intresse skickar vi mer detaljerad information

Vi hjälper och rådgör er från våra professionella medarbetare medan du arbetar

Steg 1.

Det första steget att applicera mikrocement är ytbehandling. Ytan som ska täckas måste tvättas och rengöras. All damm, grus eller smuts måste tas bort.

Steg 2

Man måste måla med Primer (Lim) för att microcement fastnar på ett bra sätt. Man brukar behöva en liter per 10 kvm. Man måste vänta innan att applicera Microcement Base att Primer torka sig bra (1 timme brukar bli nog).

Steg 3.

Mikrocement kan blandas för hand, men om en stor mängd behövs är det lättare att använda en blandningsbehållare. Mängden vatten som behövs varierar beroende på blandningen. För att blanda måste mikrocement tillsättas långsamt till vatten medan den omrörs ständigt.

Steg 4.

När mikrocementen är blandat med pigmenten är det viktigt att hälla den på den beredda ytan så fort som möjligt för bästa flöde och konsistens.

Steg 5

Man måste applicera två gånger Microcement base.  Man måste sätta på glass fiber nät i den första appliceringen. Obs. Om det är inte helt slät (som fogen i kakel) måste man först göra helt slät ytan med Microcement base.

Efter varje applicering måste man vänta till microcement är helt torkad. Efter det är torr måste man slipa och dammsuga

Glass fiber nät är inte obligatorisk på många fall (som på gips och kakel), men om man inte brukar jobba med microcement är det bättre att man använder glass fiber nät. Det är obligatorisk vid olika ytor eller vid ytor som kan vibrerar lite (träd).

Steg 6

Det är valfri, men efter Microcement base blir torkad kan man applicera igen Primer-Lim, innan att börja med Microcement fino eller medium (rekommenderad om ytan är mosaik eller har många fog)

En gång är helt torkad den sista skiva av Microcement base (eller Primer-Lim) måste man applicera Microcement fino eller medium.

Microcement medium är starkare än fino, därför fabrikanten rekommenderar använda Medium till golvet.

Man måste applicera två skivor också. Det är mycket viktig att ytan blir torkad, slipad och dammsugad för att applicera den andra skivan

Steg 7

Man måste måla med Sealer (Hidroprimer)

Om det är vägg en gång, Om det är golv, två gånger. Man måste vänta att den första gången är helt torkad.

Steg 8

En gång är torkad den sista appliceringen (som alltid) måste man måla med polyuretan (Aquamax).

Man måste måla med polyuretan 2 gånger och som alltid måste vänta att det blir torkad.

Steg 9

Man kan inte trampa det för 2 dagar. Efter kan man trampa, men man inte borde använda tvättmedel tills 10 dagar senare.

Microcement är helt färdig efter 15-20 dagar senare applicering.

Råden

Man brukar applicera microcement bara med strumpor för att inte lämna spår bakom sig.

Det är rekommenderat att ta ofta luften vid applicering av polyuretan. Det luktar stark och man kan yra (lukten försvinner om 2-3 timmer).

Fuktigheten under microcement är farligt, det skulle kunna bilda sprickor. 

Varje gång som man applicerar microcement måste man vänta att det blir torkad, sen måste man slipa det med sandpapper (manuellt eller med maskin) och dammsugar det för att applicera igen microcement eller sealer.

Det är grundläggande information

Om du behöver mer information, fråga gärna !!